Az aukció

3 vevő, egy időpont, egy lakás, káosz – és egy mindent vivő árverés! Vicces történetek sorozatunk első részében. Megismerkedhettek az egyik kollégánk elképesztő kalandjával! Ebből is látszik: ingatlannal kapcsolatos probléma – megoldjuk!

Volt egy lakás a 15. kerületben. Éppen lejjebb mentünk az árral, akkor tényleg kelendő volt, jó áron volt a lakás.

Előtte mutattam meg éppen 3-4-5 embernek és a második körben, amikor már érzed valakin, hogy meg fogja venni a lakást, visszajött három érdeklődő, akiknek elkezdtem mutatni a lakást.

Felmentem az elsővel, közben megérkezett a második, akitől útközben, amikor mentem oda kaptam egy üzenetet, hogy ők mindenképpen meg akarják venni ezt a lakást, úgyhogy ne adjam el senkinek

Mutattam az első vevőnek a lakást, de amikor odaértünk a lakáshoz láttuk már, hogy ott áll egy hölgy és kopogtat az ajtón.

Megkérdeztem tőle, hogy miben segíthetek, vagy, hogy mit szeretne. Mondta, hogy valahonnan hallotta, hogy van itt egy eladó lakás, itt lakik a közelben, ő ezt meg akarja venni.

Alig hittem el, három érdeklődő ugyanazon a helyen, egyszerre talált meg!

Megkértem, a harmadik vevőt, hogy fáradjon le, hogy hadd mutassam meg a lakást, és utána segítek.

Megmutattam az úrnak akivel odamentünk. Megmutattam a második érdeklődőnek, aki korábban írt nekem, hogy meg akarja venni, aztán pedig megmutattam a harmadik váratlanul feltűnt érdeklődőnek is. Gyakorlatilag egy triumvirátus alakult ki, és mivel mindegyik meg akarta venni a lakást, elkezdtek kiabálni, meg egymásra licitálni, hogy melyikük fizetne többet.

Gyorsan szerveztem egy kis árverést. 2-2 méterre voltak egymástól és suttogtak a fülembe én pedig köröztem közöttük, hogy ne hallják egymás ígéreteit.

Végül lezártam az aukciót, kihirdettem a győztest, aki megnyerte magának az álomotthont!


, 2018. február 5