TOP3, TOP Csapat – az eredmény egyértelmű, de mi a siker titka?

A TOP3 csapatszelleme egyedülálló az egész piacon. Minek köszönhető ez a páratlan összhang?

Mindennek az alapja: a Gondolat!

Már a kezdetektől fogva tudtuk, hogy mi leszünk az ország legjobb ingatlanértékesítő irodája. Pontosan ezért alkottunk meg egy, az országban is egyedülálló képzési rendszert, amit a saját gondolataink alapján, meghatározott célok mentén készítettünk el, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez is csak egy eszköz. A mindennapok gondolata határozza meg azt, hogy most itt tartunk. Az hogy itt mindenkit így válogattunk ki. Aki nem ilyen, aki nem csapatban gondolkodik, azt kirakjuk. Vannak ilyenek és ők a legjobbak, a falkavezérek széttépik egymást, de itt lehetőségük sincs erre, mert kidobja a rendszer.

Azt tudom mondani, hogy sokat fordítunk mind energiában mind pénzben, hogy a cég kultúrájába beletartozzon a „jó érzés”. A közös programok, az aktív programok, a bulizások, és az, hogy megünnepeljük a közös és egyéni sikereket.

Amikor valakinek sikere van, akkor fontos, hogy a kollégák ne irigységet érezzenek, hanem vágyat arra, hogy ezt ők is elérjék. Tanulniuk kell, inspirálódniuk kell.

Ha kialakítasz egy ötfős csapatot, ott rendben van. Aztán jönnek az újak, akkor mindig kidobják, mert a kiscsapat nem fogadja be. Ezt mi nagyon jól csináltuk, mert a kiválasztásnál lehet elrontani, amikor olyat veszel fel, aki nem ebben gondolkodik – itt viszont meghal, mert a rendszer kidobja.

A mindennapi működés során nagy energiákat fordítunk arra, hogy ez a gondolati egység meglegyen. Semmilyen szinten nem tudom elképzelni az önző gondolkodást. És ez kialakult köztünk. Nem merik megtenni, hogy csak saját magukra gondoljanak. Mert az ember dönthet úgy, hogy csapatban gondolkodik, vagy nem. Nem lehet azt mondani, hogy itt nincsenek gondok, problémák, vagy összetűzések, mert ez hazugság lenne. Az viszont biztos, hogy ezeket sokkal hatékonyabban oldjuk meg, mint bárki más. Gyorsabban reagálunk, és a végeredmény mindig az, hogy a közös siker érdekében döntünk.

Nálunk a tapasztalat és az eredmény nem határozza meg az értékét egy kollégának, hanem a gondolat – és ez nagyon sokat számít!


, 2018. február 7