B E U G R Ó – a játék az nem játék

❤️ Ismerős ez a mondat? Terence Hill legendás monológja, az “És megint dühbe jövünk” című filmben. “ha kicsi a tét a kedvem sötét” és hasonló emlékezetes mondatok hangzottak el. Mi nem jövünk dühbe, csak akkor egy kicsit, ha nem úgy sikerül elsőre egy ingatlan eladása, ahogy szeretnénk.

A tapasztalatunknak köszönhetően, a legtöbbször találunk megoldást. Jó megoldást.

– – –

✏️ A Beugró, nekünk egyfelől játék. Az egyik legjobb módja annak, hogy gyakoroljuk azokat az életből vett valós szituációkat, amelyekkel nap, mint nap találkozunk.

De miért szánunk rá évi, legalább 260 órát erre a játékra?

Többek között azért, hogy a lehető legjobb feltételek mellett oldjuk meg azt az életszituációt, amelyhez egy ingatlaneladás és/vagy ingatlan vásárlás társul.

Csütörtökönként reggel 9 órától 6-12 fővel beülünk az egyik irodánk előadótermébe és az előre összegyűjtött, előző heti szituációkból szemezgetünk. Mi játsszuk el a szerepeket és olykor nagyon viccesre sikerül Például, amikor kutyát, kislányt, idős nénit szükséges eljátszanunk egy-egy szituáció hiteles visszaadásáért.

☑️ Természetesen a cél, hogy hitelesen adjuk vissza azt a történetet, amivel találkoztunk. Talán nem is a karakter a legfontosabb, hanem maga az élethelyzet. Színházként kezdődik, de mindig komoly tanulsággal záródik egy-egy ilyen csütörtöki nap.

A tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezeket a konzekvenciákat a következő héttől már tudjuk alkalmazni a valóságban is, amikor élőben találkozunk a legkülönbözőbb körülménnyel.

– – –

🔑 Egy lakás eladása mögött, mindig egy életszituáció áll, amelyet lényegében az ingatlan eladása old meg. Ilyen értelemben Mi nem (csak) a lakást adjuk el, hanem igyekszünk jó megoldást találni.

Legyen szó (sajnos) egy válásról, halálesetről, hiteltörlesztésről, pénzügyi válságról. Igen ezekről is beszélnünk kell. Szerencsésebb esetben nagyobb ingatlanba költözés, gyermek születése, új szerelem, pénzügyileg jobb helyzetbe kerülés, lakásból házba költözés, egy beteljesült álom, egy jól felvett hitel, a támogatásokban rejlő lehetőségek kiaknázása, stb.

Valljuk be őszintén, el lehet tévedni (főleg a mai változó piacion) az ingatlaneladás közben, ezért jobb előre felkészülni és gyakorolni azokat a helyzeteket, amelyeket Nekünk szükséges megoldanunk, jogi, gazdasági, építészeti, pszichológiai szempontból is.


, 2020. február 27