“Csak” egy megálló volt, de Nekünk mérföldkő – Lóvasút kulturális- és rendezvényközpont

Már 2020 van, de szívesen emlékezünk vissza az egyik legjobb évzáró karácsonyunkra, amelynek helyszínéül az egykori vasúti megállót választottuk, amely ma a Lóvasút kulturális- és rendezvényközpont.

 

EGY KIS KULTÚRA

Kauser József által tervezett épület “A világ egyik legszebb villamosmegállója”, amely Buda második lóvasútja 1868. június 30-án indult el első útjára a Lánchíd budai hídfője és a Zugliget között. Az épület szépségét leginkább a gazdag faoromzatos nyeregtető és favázas tornác adja, ami az alpesi, 19. század eleji nyaralókra és fürdőkre volt jellemző.

 

 

HONNAN – HOVÁ?

Az útunk a már megszokott találkozóhelyről  – a legalább annyira nívós helyszínről – a Hősök teréről indult. Minden évben itt találkozunk egy fotó erejéig, s innen indulunk limuzinnal, ahol összemelegedünk és bemelegítjük az estét 🙂 Mivel fontos nálunk az ajándékozás itt már mindenki magával hozza az ajándékát, amit a titkos kiválasztottjának fog odaadni az este folyamán.

A célállomás elég távol a belváros zajától, közel a természethez egy exkluzív helyszín a XII. kerületben. Pont nekünk való. Jó választásnak bizonyult, mint karácsonyi évzáró rendezvény helyszín, amely egykor egy megálló volt, nekünk egy mérföldkő lett 2019-ben.

 

 

MIÉRT?

Az év végén gondolunk vissza, hogy honnan hová el lehet jutni és egy év mennyi mindent rejteget magában. Többek között a “nem kenyérre kell” kampányunk (www.nemkenyerrekell.hu) legújabb epizódjának premierjét ünnepeltük, valamint azokat a csúcsokat és kimagasló eredményeket, amelyeket a 2019-es évben értek el kollégáink. Minden évzáró komoly kezdéssel indul, ahol felevenítjük azokat a pillanatokat, amikor lent voltunk, amikor feljöttünk, amikor túlnőttünk magunkon és felértünk a csúcsra. Ünnepeltünk.

 

 

HOGYAN?

Olyan legjobbcsapatos módra. Exkluzivitás, kultúra, zenekar, díjak, oklevelek, motiváció a következő évre, ölelkezés és sokminden más, amit egy ilyen este tartalmaz. Imádtuk, szerettük, alig várjuk a 2020 Évzáró Rendezvényt, igaz még nem tudjuk hogy a helyszín és a pontos időpont mi lesz, de az biztos hogy már ma azon dolgozunk, hogy ott jól érezhessük magunkat és azt tudjuk mondani: “mindent megtettünk és kihoztuk a maximumot magunkból”


, 2020. január 3