Egy jól összeszokott, színes csapat vagyunk, amely munkában hatalmas segítség – interjú Geyer Zoltánnal

Sorozatunk harmadik tagja Geyer Zoltán, akinek a TOP3, a harmadik hely, ahol ingatlanozással foglalkozik, és elmondása alapján itt megtalálta a helyét. A folyamatos fejlődés mellett a szakmailag is a toppon lévő csapatot emelte ki a TOP3 Ingatlan erősségeiként.

Mesélj magadról egy pár mondatot!

Magamról annyit kellene mondanom, hogy 53 éves vagyok. Vállalkozóként működtem egész életemben, aztán úgy alakult az életpályám, hogy 6 évvel ezelőtt az a vállalkozás amibe belekezdtem az ment 10 évig, sajnos a végét járta, úgyhogy abba kellett hagynom. Miután közel állt az ingatlan téma hozzám, és ez pont egy olyan szakma amihez nem kell pénz, hogy elindulj – legalábbis túl sok kezdőtőke nem kell – elkezdtem az ingatlanozással foglalkozni.

Honnan indultál a TOP3-ban? Nagyon jó az összhang

Ez a 3. hely ahol folytatom az ingatlanozást. Az első helyen teljesen idegen volt a közösség számomra. A másodiknál már részben voltak közös kollégáim, így alakult ki ez a harmadik hely. Abszolút meg vagyok elégedve a csapattal, nagyon jó az összhang, segítjük egymást, színes, egy laza közösség, amiről azt gondolom a jó munkában mindenképpen nagy segítség.

A Molnár utcában kezdtél?

Nem, én a cég alakulása óta benne vagyok a folyamatban, a Nagy Lajos úton kezdtem, és szemtanúja voltam végig a növekedésnek. Számomra ez egy megnyugtató visszajelzés, hogy jó helyen vagyok, ügyesek a kollégák, én is tudok érvényesülni.

Mi a kedvenc történeted, ami itt a TOP3 Ingatlannál megtörtént veled?

Kaptam egy sámlit. Mert annyira jó a csapat, hogy egyfolytában mondogatják (ha elfelejteném) hogy nem vagyok igazán magas, és akkor az egyik ilyen ünnepély alkalmával kaptam egy sámlit, hogy magasabbnak látszódjak. Annyiban különb a többinél, hogy mindenki dedikálta.

Elég gyakori sztori az, hogy Magyarországon nem szeretik az ingatlanosokat. Szerinted mi lehet ennek az oka, hogy ennyire meg kell küzdeni az ügyfelek elismeréséért? Látom, hogy ez nektek mennyire jól megy, ezért is kérdezem.

Nagyon híg a szakma. Az igazi szakember, aki tényleg tapasztalattal is, értelemmel, intelligenciával is rendelkezik, az nagyon kevés. Én is belefutok kollégákba, amikor kint vagyunk egy-egy helyszínen és minősíthetetlen az öltözékük, a viselkedésük, sajnos még ez is közrejátszik ebben.

Ezek emberi kvalitások?

Igen, de minden szakmához érteni kell. Nagyon érződik, ha valaki csak azért foglalkozik ezzel, mert muszáj. Vagy azért mert szereti. Pláne ha szereti és még ért is hozzá. Az tükröződik egy-egy ingatlanközvetítőnél. Ha valaki csak azért van ott mert ezt neki muszáj megcsinálnia, az süt róla.

Az hogy egy szakember megmondja a véleményét, és alá is tudja támasztani példákkal, összehasonlító adatokkal, számokkal: nézze uram – hölgyem, ez az ingatlan ezért olyan, amilyen – ilyen nagyon kevés ingatlanos van. Látszik, ha valaki csak a pénzre megy. Én is azért csinálom, de nem ez az első és az egyetlen szempontom. Figyelem az eladók életútját, viselkedését, azt hogy miért adja el az ingatlanát, ez nagyon fontos, és próbálom megtalálni azt a közös hangnemet, ami a végeredményt pozitívvá teszi. Ilyen ingatlanos szerintem kevés van.

Itt jelentkezik az egyik legfőbb különbség is a TOP3 Ingatlan és a többi ingatlanos cég között is?

A TOP3 Ingatlan még annyiban is különbözik, hogy mindig fejleszti a munkatársakat. Vannak oktatások, odafigyelnek a jogszabályokra, mindig frissítjük az adózási ismereteinket is.

Alapvetően kompetensebb emberanyag, akiket ráadásul komolyabban fejlesztenek is.

Igen, azt gondolom, hogy akik itt vannak, azok azért alapvetően kipróbált ingatlanosok, van nagyon sok új is, de tényleg mindenkit tanítanak és tanfolyamokra iratnak be. Elhoznak olyan előadókat, akiktől tanulhatunk, egy komplett fejlődési úton visznek végig.

Vicces sztori?

Az adásvétellel kapcsolatban már nem szokott olyan sok kirívó eset lenni. Van amikor azt sajnálom, hogy miért nem vittem magammal 3 napi hidegélelmet, mert annyit kell ott ülnünk az ügyvédnél, és ilyenkor már nem nagyon viccelődünk.

Volt olyan, hogy a tulajdonos megkért, hogy akkor légy szíves most maradj itt mert jön 4 ingatlanközvetítő és elemezzük ki őket, hogy ki milyen?

Akkor elégé megkérdőjeleződött bennem, hogy folytassam e egyáltalán a szakmát, vagy mi legyen.

Már maga ahogy bejön, ahogy kezet fog, szóval látszik, hogy képes lesz-e az adott feladatra, vagy nem.

Miért kellett ez az egész?

Az ő véleménye sem volt jó. Különbnek látott a többinél, és tényleg nem csalódtam. Áll a konvektorral szemben, és olyan közel van hozzá, hogy a meleg süti az arcát és megkérdezi, hogy milyen fűtés van. Ezek olyan apróságok, amikre oda kell figyelni. Amint belépek a lakásba, tisztában leszek a ház adottságaival. Ezt nagyon sok ingatlanos nem csinálja. Nagyon sok tulajtól kapom a visszajelzést, hogy ó hát maga az első, aki megmondta, hogy mikor épült ez a ház. Úgyhogy ezzel foglalkozom, ilyenek a mindennapok.

Ha néhány szóban kellene bemutatnod a TOP3 Ingatlant, akkor hogyan tennéd?

Dinamikusan fejlődő, jó háttérrel, jó vezető gárdával rendelkező iroda, mind a menedzsment, mind a felsővezetés szintjén. Azt gondolom, ért a tulajdonos ahhoz amit csinál, a szakma minden zeg-zugához.

Van a céges működésben olyan sztori, amit beleírnál a keményfedeles könyvbe?

Csak az értheti meg igazán a mi belső működésünket, aki részt vesz a csapatban. Itt az emberek nagyon odafigyelnek egymásra. Ha bárkinek segítségre van szüksége a magánéletében, vagy akár szakmailag is, akkor egyértelmű hogy mögé állnak. Ezt mindenképpen ki tudnám emelni. Szakmai téren nem tudom eleget mondani, hogy felkészültek az ingatlanosok, mert felkészítik őket.


, 2018. március 31