HELP vs MONEY

Miért szeretjük ennyire az ingatlanozást? Mert nagyon élvezzük, mert másoknak is tudunk vele segíteni, és közben még jól is érezzük magunkat. Na de hogy jön a képbe Magdi néni?

Van egy ajánló rendszerünk, ami azt jelenti, ha valaki ajánl nekünk egy ingatlant és mi eladjuk azt, akkor ennek az ajánlónak, készpénzt – egy bizonyos mennyiségűt –szoktunk adni. Az egyik ilyen esetnél, volt egy idősebb „helyi Magdi néni” szerű hölgy egy társasházban. Ajánlott egy lakást nekünk, amit nagyon gyorsan értékesítettünk és utána megajándékoztuk ezt a hölgyet készpénzzel. Nem akarta elhinni ezt az egészet, hogy mi tényleg adunk neki. Elkönnyezte magát abban a pillanatban, mert pont akkor adódott egy váratlan kiadása. Meg sem merte számolni a pénzt. Nem tudta, hogy miért adtunk neki, de mi csak viszonoztunk neki egy gesztust. Fogalma sem volt arról, hogy ezzel mennyit segített, hiszen az ő közbenjárása nélkül nem tudtuk volna eladni azt az ingatlant. Ez a WIN-WIN üzlet nagyon megható volt, mivel ez egy jó kapcsolatként fenn tudott maradni és mindenkinek a legjobbkor jött.  

Szóval az ilyen és ehhez hasonló történetek miatt éri meg ezt az egészet csinálni, nagyon fontosnak tartom a pénz mellett az emberi oldalát is a dolgoknak. Azt is csak kevesen tudják, hogy rendszeresen adakozunk hátrányos helyzetű gyerekeknek. Bakancsokat, játékokat veszünk nekik, elvisszük őket a cirkuszba, tehát élményt is adtunk, nem csak ajándékokat. Ha jóisten megsegít minket és jól megy, akkor mi igyekszünk visszaadni amennyi csak tőlünk telik azoknak, akik sajnos nem tudnak úgy élni, ahogyan szeretnének.


, 2018. április 13