Hogyan bukj (majdnem) el egy 100 milliós ingatlant egyetlen függöny miatt?

Egy szobai függöny értéke eltörpül egy több mint 100 millió forintot érő ingatlan mellett, mégis majdnem egy függöny miatt nem tudtam értékesíteni egy ingatlant. Megtörtént eset, nézzük a részleteket!Alapvető igazság, hogy minden értékesítendő ingatlan eladása közben legalább egy nehéz helyzet adódik, amit hidegvérrel meg kell tudni oldanunk. Ez valamikor könnyebb, valamikor nehezebb, de amikor egy függöny miatt kerül veszélybe egy több mint 100 milliós ingatlan értékesítése, akkor azért elkezd az ember izzadni.

Történt, hogy egy kínai pár szeretett volna megvásárolni egy nagy értékű ingatlan, ami valamivel több mint 100 millió forintba került. Ott voltunk már az aláírás kapujában – a tulajdonos, a kínai pár és jómagam. Az utolsó kérdések elhangzása közben derült ki, hogy a tulajdonos magával fogja vinni a függönyt, mondván arra neki szüksége van a következő lakásában. Ezt nem beszéltük meg előre, így érthető okokból ezen annyira feldühösítette magát a pár, hogy már azon gondolkodtak elállnak az üzlettől, mondván ők függönnyel együtt szerettek bele az ingatlanba. Egy hosszú beszélgetés végére azért sikerült meggyőzni a hölgyet, hogy ennek az egésznek semmi értelme, hiszen egyébként sem passzolna a régi függöny az új ingatlanba.

Végül a függöny maradt a helyén, a papírokat aláírtuk, és mindenki elégedett lehetett, de az ilyen és ehhez hasonló ügyletek azok, amik igazán próbára teszik az embert.

Ez a példa is remekül szemlélteti, hogy értékesítőink talpraesettek és minden helyzetet rendkívül hatékonyan meg tudnak oldani, legyen szó egy függönyről, vagy bármi másról.


, 2018. április 7