3+3 TIPP, hogyan add el legmagasabb áron az ingatlanodat

Ki ne szeretné a legmagasabb áron eladni ingatlanát? Éppen ezért szeretnénk megosztani veled 3+3 hasznos tanácsot, ami hozzásegít, hogy kihozd a maximumot az ingatlan eladásából! Nézzük, mely tippek ezek!

 

NE a szomszédra hallgass

Te is biztosan találkoztál már azzal a jelenséggel, amikor a szomszéd vagy az anyósod szeretné megállapítani az ingatlanod árát. Hallgasd meg, aztán keress fel egy szakértőt, aki naprakész piaci információk és egyéb tényezők alapján fogja az ingatlan reális árát eléd tárni. Az “egyéb tényezők” listája elég hosszú, többek között az ingatlan elhelyezkedése, állapota, paraméterei, műszaki állapota és a környék infrastruktúrája, aktuális gazdasági és piaci helyzet  együttes ismerete adja, no meg a tapasztalat.

 

Csináld magad!

Az ingatlan eladás nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre hangzik, de néhány fontos szempont figyelembevételével akár Te is eladhatod! Az első dolog, ami a lehetséges vásárló figyelmét fel fogja kelteni, az bizony a fotó. Érdemes az ingatlant kicsit kipofozni, néhány dekor tárgyat kihelyezni, felesleges tárgyakat elpakolni, hogy a zsúfoltság csökkenjen, de otthonos érzést sugározzon. Az utcafrontot, – ha van – kertes részt is ajánlott befotózni, hogy a környékről is legyen némi képe az érdeklődő vásárlónak. A hirdetési szöveg sem elhanyagolható az eladásnál, minden fontos információt(ár, négyzetméter, emelet, infrastruktúra, komfort, állapot, elosutás stb…) tartalmazon, legyen átlátható és frappáns megfogalmazás sem árthat. Az elérhetőséged ki ne hagyd! 

Ne csinálj átjáróházat az ingatlanodból

Napjainkban senkinek nincs felesleges ideje, így fontos tudnod kire szánj időt és kire ne. Minden ingatlan eladásnál vannak olyan “érdeklődők”, akikről már az első telefonos egyeztetésnél érezhető, hogy biztosan nem fogja megvenni az ingatlant, mert bizonyos kritériumok miatt nem felel meg számára. Ilyenkor például zavarja őket a parkolóhelyek hiánya vagy éppen a lakás mérete, vagy éppen nem tudja az árat megfizetni de mégis meg szeretné nézni az ingatlant Érdemes előre összeszedett kérdésekkel szűrni az érdeklődőket. 

A vevői kritika nem neked szól 

Biztosan találkozol olyan potenciális vásárlóval, aki  kritikát fogalmaz meg az otthonoddal szemben, de ne feledd, ez nem neked szól! Ő most vásárló és éppen felméri, amit szeretne megvenni, így teljesen természetes, hogy felhoz olyan hibákat vagy hiányosságokat, amik feltűntek neki. Ilyen az ár kérdés is nyilván ahogy Te is ő is a legjobb feltételeket szeretné magának. Ezzel nincs is alapvetően semmi probléma, ami fontos, hogy megfelően kezeld a helyzetet és megfelelően reagálj. Azt se feledd, hogy nem a Te feladatod minden problémát megoldani, hiszen te az adott ingatlant kínálod minden pozitív és negatív tulajdonságával együtt. Azért mert az ő ízlésének nem felel meg a konyhabútor vagy nem jut be gyorsabban a munkahelyére, nem azt jelenti, hogy ez nem lesz az ő ingatlana, csak meg kell találni a közös nevezőt. Az alkudozás bevett szokás az ingatlanpiacon, de nem mindegy milyen indokkal és mértékkel.

A kevesebb néha több

Belevágtál, hogy egyedül add el az ingatlanod, de valamiért már jó ideje nem akarja megvenni senki, érdemes reálisan átgondolni, hogy mik voltak azok a pontok, amiken elcsúsztak az érdeklődők. Az eladás általi költségek elvihetik az eredeti ár alapján tervezett plusz profitot, így érdemes átgondolni egy reális, mindenki számára ideális alkut.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz érzelemmentesen döntést hozni, nincs tapasztalatod tárgyalás terén, nincs lehetőséged vagy nem is akarsz kompromisszumot kötni, vagy végig járni ingatlan értékesítéssel járó nehézségeket, akkor bízd azokra, akik minden nap ezzel foglalkoznak, sikeresen. Keresd fel a TOP3 Ingatlan weboldalát, és kérj ingyenes visszahívást! 

 

Szeretnéd gyorsan, a lehető legjobb áron eladni ingatlanodat?

Bízd profi, sikerorientált csapatra! 👉 TOP3 Ingatlan

 


, 2022. június 23